Skip to main content

Cat Costa Un implant de Par

Dupa administrarea unui tratament specific care nu reuseste sa asigure rezultatele urmarite, cei mai multi dintre cei care se confrunta cu calvitia incep sa caute prin diferite surse cat costa un impland de par – convinsi fiind ca inclusiv sentimentul increderii in sine va creste in momentul in care vor gasi o solutie optima si ieftina.

Numeroasele cautari pentru transplant par pret pe Google sau alte motoare de cautare vor avea ca rezultat identificarea unor clinici in care interventia se realizeaza cu succes, din tara sau din afara tarii – in mod special Turcia.

Update mai 2022: Dupa analiza experientelor pacientilor din toata tara, putem spune cu siguranta ca cea mai buna optiune pentru implantul de par din Romania este clinica Dr. FUE (apasa aici pentru a le vizita siteul lor), costul unui implant de par la ei incepand de la 1590 euro si include transportul si cazarea gratuita pentru pacientii din toata Romania (in cazul in care sunt din alt oras). Rezultatele celor ce au facut implantul de par la Dr. FUE par sa aiba cele mai promitatoare rezultate si din aceasta cauza am ales sa ii recomandam ca fiind optiunea #1. Singurul dezavantaj ar fi ca nu au foarte multe locuri libere pentru programari.

In mod cert, un implant de par costa mai mult decat orice alta solutie pentru caderea parului, iar faptul ca acest cost este prezentat sub forma unei singure sume inseamna un motiv de ingrijorare pentru pacientii care nu stiu daca isi pot permite interventia sau nu. Cu toate acestea, dorinta de a o face este uriasa, deoarece persoanele care se confrunta cu aceasta problema se confrunta, de fapt, cu mai mult decat simpla cadere a parului. Este vorba despre lipsa increderii de sine si stirbirea identitatii, care pot fi devastatoare, fara a conta cat de mare sau de mica este zona afectata.

In ciuda faptului ca metodele utilizate pentru mascarea calvitiei sunt numeroase – inclusiv mese, peruci, care pot acoperi zonele lipsite de par, niciuna  nu poate sa schimbe modul in care se simt in interior cei care se confrunta cu afectiunea. Unii afirma ca aceste solutii nu arata deloc natural si nu sunt deloc comode. In plus, multe persoane care se cofrunta cu caderea parului sustin ca daca incearca sa isi ascunda problema folosind o peruca sau o mesa nu se simt la fel de bine si astfel de produse nu isi merita banii.

Costul unui implant de par este, in fond, modul in care se achita solutia permanenta pentru pierderea parului. Nu va mai exista nimic de acoperit, nimic de ascuns, nu vor mai exista secrete, ceea ce inseamna ca pacientii vor fi din nou ei insisi si se vor simti liberi, puternici si increzatori. De astfel, cel mai mare beneficiu al implantuluide par, in ciuda pretului uneori ridicat, consta in obtinerea increderii in sine si eliberarea de anxietate si de rusine.

cat costa un implant de par

Cat costa un implant de par si Cum alegi cea mai buna solutie

In mod cert, cei mai multi cauta pana cand considera ca au gasit cel mai bun pret implant par, desi nu este suficient. Este deosebit de important ca interventia sa fie realizata in cele mai bune conditii, prin urmare, istoricul clinicii medicale in astfel de interventii trebuie sa fie impecabil. Cea mai buna solutie are, in consecinta, doua caracteristici fundamentale: calitatea inalta si pretul bun!

In Romania exista clinici in care pacientii gasesc atat calitate cat si posibilitatea de a face un transplant par cu pret bun. Concret, este vorba despre Cluj Napoca, Bucuresti, Timisoara, Iasi. In mod evident, nu toti cei care isi doresc sa faca o astfel de interventie locuiesc in aceste orase, ceea ce inseamna ca la pretul unui implant par, vor trebui sa adauge costuri suplimentare, precum cele de cazare, masa s.a.m.d. (unele clinici au pachete ce acopera din start si aceste costuri).

De regula, cand in discutie intra implant par pret, acesta include pe langa interventia in sine, tratament post-operator si terapia regenarativa PRP (Platelet-rich Plasma). PRP este utilizata de catre interventionistii esteticieni pentru faptul ca are un rol important pentru regenerarea scalpului si hraneste parul in perioada de recuperare. Se poate vorbi deja despre o majoritate a clinicilor care includ PRP in protocolul de tratament, nu despre toate. Ca idee, pretul pentru o sedinta PRP poate sa ajunga la 200 EUR.

Ce trebuie sa retina orice persoana al carei obiectiv este transplantul de par, pentru a alege o clinica buna, se leaga indubitabil de calitate si pret. Mai concret spus, calitatea interventiei poate sa rezulte din multumirea exprimata prin review-uri scrise de persoane care au trecut deja printr-o astfel de experienta, iar pretul practicat de cele mai bune clinici la care se realizeaza implant de par poate fi comparat, in ideea in care sa se aleaga cel mai avantajos.

Facand o paranteza, calitatea actului medical in acest caz este exprimata printr-un cumul de aspecte:

 • pregatirea medicilor interventionisti la standarde mondiale;
 • utilizarea ultimelor tehnici in domeniu – FUE, de preferat;
 • utilizarea aparaturii de ultima generatie din domeniu.

In mod evident, intre factorii care contribuie la stabirea pretului pentru o astfel de interventie, se numara:

 • tipul metodei aplicate (FUE sau FUT) si, bineinteles, acoperirea acesteia;
 • tara, regiunea, clinica la care se realizeaza.

Concluzionand, pretul unui transplant de par depinde de mai multi factori, precum complexitatea acestuia, insa si alte caracteristici ale parului – inclusiv volumul de par ce necesita transplantat pentru obtinerea rezultatelor dorite.

Astfel de factori sunt diferiti de la persoana la persoana si au un rol important in stabilirea costurilor transplantului de par. Cea mai rapida metoda de a afla cat de mult va costa procedura este prin intermediul unei consultatii la unul dintre specialistii esteticieni, dupa alegerea clinicii la care se va merge.

In final, care este cea mai buna optiune pentru implant par?

La nivel global, exista clinici de par care fac transplant par in foarte multe tari – incepand cu Romania, continuand cu Turcia, Thailanda etc. Alegerea clinicii tine de asteptarile personale ale fiecarei persoane in parte. Sunt pacienti care aleg o clinica in functie de tara pe care isi doresc sa o viziteze, insa cei mai multi cauta clinica cu expertii care ofera o calitate foarte buna, la un pret accesibil.

Top oferte transplant par, pret accesibil si calitate notabila, in Romania

1. Dr. FUE (click aici pentru a accesa siteul lor), Cluj-Napoca

In aceasta clinica din Cluj se fac peste 300 de implanturi de par pe an prin cea mai moderna metoda – FUE. Metoda este cel mai putin invaziva, iar pachetele oferite de clinica sunt foarte atractive pentru romani si straini, deopotriva:

 • FUE + terapie PRP – o zi, aproximativ 5000 fire: 1590 EUR;
 • FUE + terapie PRP – doua zile, aproximativ 8000 fire: 2590 EUR.

Cei care cauta transplant par pret trebuie sa stie ca la Dr. FUE costul precizat anterior include:

 • consultatiile anterioare interventiei si cele dupa interventie;
 • ingrijire si tratament ulterioare interventiei;
 • cazarea si servirea meselor la un hotel de 5 stele, pe toata perioada tratamentului;
 • transferul aeroport;
 • acoperirea eventualelor cicatrici care exista pe scalp cu fire de par.

2. Motora Hair Transplant & Aesthetics, Cluj-Napoca

implant de par pret motora

Din nou in discutie intra o clinica foarte moderna, in cadrul careia isi desfasoara activitatea chirurgi plasticieni cu experienta in aplicarea metodei de top pentru implant de par – FUE. Si in acest caz pachetele sunt atractive pentru eventualii pacienti, indiferent de nationalitatea acestora:

 • FUE + tratament PRP – o zi, 3000-5000 de fire: 1749 EUR;
 • FUE + tratament PRP – doua zile, 4500-8000 fire: 2699 EUR.

Cei interesati de implant par pret trebuie sa stie ca la Motora Hair Transplant & Aesthetics costurile mentionate anterior includ suplimentar interventiei in sine, aceleasi servicii pe care le ofera si Centrul de Implant Cluj.

Contact:

 • Website: drmotora.ro
 • Telefon: 0725-288-123
 • Email: contact@drmotora.ro
 • Adresa: Strada Măcinului, nr.11A, Cluj-Napoca, Cluj, Romania

3. LookClinic Hair implant, Bucuresti

implant de par pret lookclinic

Daca se observa ca orasul Cluj Napoca nu sta deloc rau la acest capitol, acelasi lucru se poate spune si despre calitala tarii, Bucuresti. De la LookClinic, de exemplu, detine aparatura de ultima generatie si asigura metoda FUE in cele mai bune conditii. Pacientii pot opta pentru unul dintre pachetele:

 • FUE mica, 850-1850 fire: 1560 EUR;
 • FUE mare, 1500-3500 fire:2350 EUR;
 • FUE uriasa, 3200-7400 fire: 4700 EUR.

Calitatea serviciilor oferite nu poate fi contestata in cadrul  LookClinic, insa in mod cert, se poate vorbi despre un pret implant par mai mare decat cel practicat in Cluj. Mai mult de atat, spre deosebire de clinicile din Cluj, clinica din Bucuresti nu include in pretul interventiei si alte servicii,  nici macar sedintele de PRP pentru care pacientii vor trebui sa plateasca separat, respectiv 150 EUR/sedinta.

Contact:

 • Website: https://www.lookclinic.ro
 • Telefon: 021 3203477
 • Email: office@lookclinic.ro
 • Adresa: Calea Dorobanti 188-190, Sector 1, Bucuresti, Romania

Din cele mentionate anterior se poate aprecia ca in orasul Cluj Napoca exista clinici care asigura cel mai bun pret pentru implant de par- Centrul de Implant Cluj putand fi considerat cea mai atractiva alegere.

Top oferte transplant par, pret accesibil si calitate notabila, in alte tari

Turcia, India, Polonia, Ungaria, SUA, Thailanda si Marea Britanie se numara printre tarile deja cu traditie in implantul de par.

1. Implant par pret Turcia

In discutie intra o tara in care turismul medical a inflorit in perioada recenta, indiferent de natura interventiilor. In ceea ce priveste transplantul de par, importanta sa intre operatiile realizate de plasticieni este notabila. Cei care isi doresc sa cunoasca mai multe informatii cu privire la transplant par pret in Turcia, pot lua ca punct de reper 1500-3000 EUR.

2. Transplant par pret India

Daca raportarea se face la 2000 de EUR, pret implant par India, se poate spune ca este unul dintre cele mai mici costuri vehiculate in aceasta industrie, la nivel mondial. Cu toate acestea, in cazul in care iau in calcul aceasta varianta,  europenii vor avea de platit destul de mult transportul si alte servicii organizatorice (cazare, mese etc).

3. Pret implant par Thailanda

Pare a fi o varianta atractiva pentru cei care vor sa viziteze o tara cu o oferta turistica remarcabila si, in acelasi timp, sa rezolve si o problema de natura estetica. Pretul interventiei in sine nu este foarte mare (aproximativ 1800 EUR), insa celelalte costuri, de transport si altele similare, sunt semnificative.

4. Pret transplant par Polonia

Cu un cost de aproximativ 1700 EUR, se poate spune ca Polonia ofera posibilitatea de implant par la un pret foarte mic – cel mai mic din Europa. In mod evident, acesta este unul dintre motivele pentru care reuseste sa atraga un numar considerabil de pacienti care gasesc ca in cazul unui transplant par pretul conteaza mult.

5. Implant par pret Ungaria

Nici in cazul acestei tari nu se poate vorbi despre un pret implant par care sa ingrijoreze si sa determine ignorarea ofertei. Aproximand, implantul de par in Ungaria este de 1900 EUR. Nu este o suma mare pentru austrieci, elvetieni,  germani si romani, pentru ca transportul acestora pana in Ungaria nu are un cost mare.

6. Transplant par pret SUA

Desi cu istoric important in transplantul de par, SUA fiind unul dintre primele locuri de pe glob in care a fost realizata interventia, preturile practicate in clinici sunt uriase – 15/20.000 de dolari. Prin urmare, cei care vor sa viziteze America, o pot face in alt context si nu atunci cand vor sa faca interventia.

7. Implant par pret Marea Britanie

Intre 4000 si 7000 de lire cu aproximatie. Pentru romani sigur nu este o solutie convenabila, insa pentru alte nationalitati cu posibilitati financiare mai mari, de ce nu?! Si in cazul clinicilor din Marea Britanie (numeroase ca numar), pretul unei proceduri moderne de implant depinde de cantitatea de par ce va fi transplantata. Pentru pacientii care se confrunta cu pierderea moderata a parului, pretul poate varia de la 3000 la 8000 de lire. Pentru pacientii care se confrunta cu pierderea excesiva a parului, pretul unui transplant de par poate varia intre 5000 si 15000 de lire sterline.

Avand in vedere ca fiecare podoaba capilara este diferita si ca fiecare caz este unic, costurile variaza de la un individ la altul – cert este ca nu numai starurile din fotbal isi pot permite un transplant de par in aceasta tara.

In cadrul clinicii Harley Street, de exemplu, se iau in calcul ma multi factori pentru a se determina costul unui transplant de par. Costul poate varia in functie de caracteristicile fiecarei persoane in parte si de complexitatea fiecarui caz. Un factor determinant care ajuta la calculul costului unui transplant de par este numarul de grafturi necesare, iar un transplant cu 1500 de grafturi poate costa intre 5000 si 8000 de lire.

Cum se calculeaza Pretul unui Implant de par?

Pacientii pot estima costul unui transplant de par, folosind calculatorul de grafturi. Aceasta unealta online  ii ajuta sa faca un calcul estimativ in functie de varsta, gradul de cadere al parului, precum si in functie de marimea zonelor in care este nevoie de transplant. Calculatorul poate functiona in functie de numarul de grafturi necesare, precum si de costurile transplantului de par. Este foarte important de avut in vedere faptul ca acest calculator face doar o estimare si aceasta este supusa schimbarilor in orice moment.

Concluziile noastre in legatura cu cat costa un implant de par

Desi cand se vorbeste despre cat costa un implant de par, se aduc in discutie sume de bani semnificative, nu trebuie sa se piarda din vedere ca investitia este pe termen lung. Pe de alta parte, tratamentele cu finasteride, spre exemplu, sunt mult mai costisitoare pe termen lung. In plus, transplantul de par este eficient chiar daca se foloseste in paralel un tratament cu finasteride sau alte suplimente naturale care stimuleaza cresterea firului de par.

Mai mult, folosind exclusiv aceste metode de tratament medicamentos, rezultatele pot fi inversate in momentul in care tratamentul este stopat. Costul unui transplant de par este unic si acesta se mentine pe toata durata vietii. Costul unui tratament cu fiansteride timp de un an echivaleaza cu costul unui transplant de par.

Cei mai multi pacienti vor face doua proceduri de transplant in timpul vietii, cel de-al doilea presupunand numai inserarea de grafturi in zonele in care transplantul initial nu a functionat. Prin urmare, concluzia este ca eficienta unui transplant de par nu poate fi egalata de niciun tratament.